Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Practical Training

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: R.4sa.PT.SM.REKDD
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Practical Training
Jednostka: Wydział Rolniczo-Ekonomiczny
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Skrócony opis:

.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

Methods of Management, the economic links between house services, economic instruments used in internal management, used in the interest of employees and to stimulate the efficient use of resources

Literatura: (tylko po angielsku)

BIELIK, P. 2006. Podnikové hospodárstvo (Economics of Enterprises). Nitra: SUA, 2006, ISBN 80-8069-698-5

UBREZIOVÁ, I. – GURSKÁ, S. 2012. International Management and Entrepreneurship. Nitra:SUA, 2012, 67 p. ISBN 978-80-552-0941-8

MEAD, R. – ANDREWS, T. G.2013. International Management: Culture and Beyond. 4th ed. A. John Wiley and Sons, LtD., Publication, 469 p., ISBN 978-1-4051-7399-5 (P/B)

PAŠKA, Ľ. 2009. 4th ed. Manažment výroby (Production Management). Nitra: SUA, 182 p., ISBN 978-80-552-0198-6

Efekty uczenia się: (tylko po angielsku)

16.1 Knowledge: The student knows the basic information about business enterprises from the viewpoint of interna and external environment.

16.2 Skills: The student applies rules of management, entrepreneurship and economics in practice.

16.3 Social competences: After completion of the subject the students are able to apply knowledge in practice.

16.4 Transferable skills – not tied to just one subject: Teamwork, ability to write reports and present them to the public.

Metody i kryteria oceniania: (tylko po angielsku)

The protocol dealing with the student´s stay in the selected company.

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)