Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Agro-environmental programmes and their application

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: R.4s.APA.SM.ROSAY
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Agro-environmental programmes and their application
Jednostka: Wydział Rolniczo-Ekonomiczny
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Skrócony opis:

The program of course is designed to prepare students to understand the principles of creating and implementing environmental policy. Graduate course knows the rules of functioning and structure of the programs, and is able to assess the impact of agricultural activities on the environment. Student is aware of the influence of agro-environmental programs on the quality of living conditions of the rural population.

Pełny opis:

Lectures

1. Renewable resources and their protection. Occurrence and significance of areas of high nature value (HNV).

2. Agriculture and environment. Relationships, risks and prospects.

3. Environmental Protection in the Common Agricultural Policy. Ecological and socio-economic aspects of nature preservation.

4-5. The structure of agri-environmental programs and criteria for participation.

6-7. Characteristics of selected habitats covered by the agri-environmental programs.

8-9. The role of permanent grassland in agri-environmental programs.

10. Current state and prospects of development of agri-environmental programs.

Field classes:

1-5. Preparation of botanical expertise of the field covered by agri-environmental program.

Literatura:

Woś A. 1995. Ekonomika odnawialnych zasobów naturalnych. Wyd. Naukowe PWN, Warszawa.

Kucharska A. 2009. Przewodnik po programie rolno-środowiskowym. Wyd. MRiRW, Warszawa.

Efekty uczenia się:

Knowledge: know the rules of functioning of the agri-environmental programs, their origins and prospects in Poland and Europe, knows the terminology and is characterize processes occurring by the implementation of agri-environmental

Skills: analyze the impact of agriculture on the environment, identifies the selected habitats of high nature value, recognize environmental risks and know how their to minimize

Competence: is aware of the importance of sustainable farming systems for the natural environment and how it improve the living conditions of rural population

Metody i kryteria oceniania:

Methods and criteria of grading:

Classes:

a / evaluation of the quality of expertise rated as 0 to 5

Lectures:

written test exam (about 30 questions from the entire range of the subject with four response options), 0 or 1 pt. for each question

Grade E (2.0) Very low level of understanding , (test result less than 40%)

Grade D (3.0) Basic information about the lectures and lab practicals, (test result 41-50%)

Grade C (3.5) Ability to discuss any problem at the intermediate level, (test result 51-60%)

Grade B (4.0) Good understanding of the subject, ability to ask about different issues, (test result 61-70%)

Grade B+ (4.5) Very good knowledge about the subject, student is interested in the subject and asks for more information, works on his own, (test result 71-85%)

Grade A (5.0) Excellent understanding, full discussion, very good lab practicals, (test result more than 85%)

Praktyki zawodowe: (tylko po angielsku)

Subject statistic

1. Number of hours and ECTS credits - compulsory subject Hours: 25; ECTS: 1

2. Number of hours and ECTS credits - facultative subject Hours: -; ECTS: -

3. Total number of hours and ECTS credits, a student must earn by direct contact with academics (lectures, classes, seminars....) Hours: 15; ECTS: 0,6

4. Total number of hours and ECTS credits, a student earns in the course of a practical nature, such as laboratory, field trips and design classes Hours: 5; ECTS: 0,2

5. Expected personal workload (without or with academics participation during consultations) necessary for realization of subject objectives. Hours: 10; ECTS: 0

,4

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)