Ocena jakości warzyw
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | O.RWZ.OCJW2.SM.OOGWY |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Ocena jakości warzyw |
Jednostka: | Katedra Roślin Warzywnych i Zielarskich |
Grupy: |
Rośliny warzywne, 2 sem. stacj. mag. obowiązkowe |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | polski |
Skrócony opis: |
Elementy jakości warzyw i metody oznaczania najważniejszych składników, określających ich jakość biologiczną, bezpieczeństwo, znaczenie odżywcze i lecznicze. Znaczenie analizowanych składników w metabolizmie roślinnym i działanie w organizmie człowieka. |
Literatura: |
Pinta M. Absorpcyjna spektrometria atomowa. Krełowska-Kułas M. Badanie jakości produktów spożywczych. Fortuna T., Juszczak L., Sobolewska-Zielińska J. Podstawy analizy żywności. |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.