Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Praktyka zawodowa

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: O.4s.PRA.SI.OOTXZ
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Praktyka zawodowa
Jednostka: Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 6.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: (brak danych)
Skrócony opis:

Praktryka zawodowa

kierunkowy-obowiązkowy

wymagania wstępne: zaliczenie przedmiotów kierunkowych na semestrze 1, 2 i 3

Katedra Botaniki i Fizjologii Roślin

Pełny opis:

Praktyki zawodowe z zakresu uprawy, pielęgnacji, zboru, przechowywana, przetwarzania oraz metod badań oceny jakości roślin leczniczych i prozdrowotnych.

Literatura:

nie dotyczy

Efekty uczenia się:

Umiejętności - potrafi:

Potrafi wykorzystywać zdobytą wiedzę z zakresu ogrodnictwa w praktycznej działalności gospodarstwa/firmy/przedsiębiorstwa.

Posiada znajomość technologii i organizacji produkcji w różnych typach gospodarstw ogrodniczych związanych z działalnością ogrodniczą.

Potrafi współpracować w grupie, zorganizować pracę dla siebie i współpracowników, ocenić jakość i wydajność pracy.

Kompetencje społeczna - jest gotów do:

Ma świadomość ważności i rozumie znaczenie wpływu działalności gospodarstw ogrodniczych na środowisko, zdrowie człowieka i jakość żywności.

Potrafi wykorzystać zdobytą wiedzę i umiejętności w celu samodzielnie prowadzonej działalności gospodarczej zakresie ogrodnictwa.

Potrafi myśleć i działać w sposób kreatywny i przedsiębiorczy.

Metody i kryteria oceniania:

weryfikacja dziennika praktyk po 4 i 6 semestrze oraz dodatkowo po 6 semestrze egzamin ustny na zaliczeni

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)

Okres: 2021-02-25 - 2021-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Koordynatorzy: Piotr Stolarczyk
Prowadzący grup: Piotr Stolarczyk
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/2022" (zakończony)

Okres: 2022-02-28 - 2022-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 120 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Piotr Stolarczyk
Prowadzący grup: Piotr Stolarczyk
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2022/2023" (zakończony)

Okres: 2023-02-27 - 2023-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 160 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Piotr Stolarczyk
Prowadzący grup: Piotr Stolarczyk
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2023/2024" (w trakcie)

Okres: 2024-02-26 - 2024-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Praktyka, 160 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Piotr Stolarczyk
Prowadzący grup: Piotr Stolarczyk
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie
Praktyka - Zaliczenie
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)