Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Entrepreneurship

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: L.A2a.ENT.SM.LLSXX
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Entrepreneurship
Jednostka: Wydział Leśny
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Skrócony opis:

Enterpreneurship as a personal feature and business activity. The role of entrepreneurship in national/global economy.

Enterpreneurship ecosystem: government and non-government programs supporting entrepreneurs in Poland and EU.

Financing sources for new businesses.

Strategies and uncertainty perception.

Predictors of success.

Pełny opis:

Enterpreneurship as a personal feature and business activity. The role of entrepreneurship in national/global economy.

Enterpreneurship ecosystem: government and non-government programs supporting entrepreneurs in Poland and EU.

Financing sources for new businesses.

Strategies and uncertainty perception.

Literatura:

Basic Drucker, P. F. (1993). Innovation and entrepreneurship: practice and principles. New York: HarperBusiness.

Hisrich, R. D. (2011). Entrepreneurship. McGraw-Hill Education.

Shane, S. A. (2000). A General Theory of Entrepreneurship: The Individual-opportunity Nexus. Edward Elgar Publishing.

Supplementary DeFillippi, R., Spring, S. (2004). Project entrepreneurs for project-based enterprises: Extension or complement to project management competencies? Projects and Profits, 4(2): 50-57

Rausand, M. (2013). "Chapter 1: Introduction". Risk Assessment: Theory, Methods, and Applications. John Wiley & Sons. pp. 1–28.

Efekty uczenia się:

KNOWLEDGE – the graduate knows and understands

L.A2a.ENT.SM.LLSXX_W01 Rule of entrepreneurship in economy and personal development.

LES2_W01

LES2_W07 R

L.A2a.ENT.SM.LLSXX_W02 Programmes and institutions supporting entrepreneurship.

LES2_W01

LES2_W07 R

L.A2a.ENT.SM.LLSXX_W03 Enterpreneurship strategies

LES2_W01

LES2_W07 R

SKILLS – the graduate is able to

L.A2a.ENT.SM.LLSXX_U01 Prepare business plan and develop start-up. LES2_U09

LES2_U10

R

L.A2a.ENT.SM.LLSXX_U02 Prepare risk assessment for new business project. LES2_U09

LES2_U10 R

SOCIAL COMPETENCIES – the graduate is ready to:

L.A2a.ENT.SM.LLSXX_K01 Work independently and manage team work, select roles for personal competences of individual team members. Understand the need of whole life learning. LES2 _K02 R

Metody i kryteria oceniania:

Passing the project (individual or group) on a grade.

Assessment of individual and group activity and skills.

The participation of the positive grade from the completion of the exercises in the final evaluation is 50%.

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)