Moduł kierunkowy 6: Aspekty prawne i ekonomiczne funkcjonowania browaru
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.F6.MK62.SI.TBSBY.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Moduł kierunkowy 6: Aspekty prawne i ekonomiczne funkcjonowania browaru |
Jednostka: | Katedra Technologii Fermentacji i Mikrobiologii |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
1.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Pełny opis: |
Wykłady Tematyka zajęć: - Podstawy ekonomii z uwzględnieniem specyfiki produkcji browarniczej i rynku piwa - Podstawy prawa pracy - Podstawy przedsiębiorczości - Uwarunkowania prawne funkcjonowania browaru |
Literatura: |
Podstawowa 1. obowiązujące przepisy prawne |
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - zna i rozumie: - podstawowe przepisy dotyczące uruchamiania browaru, - zasady określania obowiązków podatkowych określonych w przepisach krajowych, - zasady prowadzenia dokumentacji przedsiębiorstwa w zakresie działalności produkcyjnej. KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do: -ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego, - wykazania odpowiedzialności za pracę własną i innych w zakresie bezpieczeństwa. |
Metody i kryteria oceniania: |
Sposoby weryfikacji oraz zasady i kryteria oceny. Zaliczenie na podstawie obecności na zajęciach (do uzyskania pozytywnej oceny niezbędna jest obecność na co najmniej 70% zajęć) oraz na podstawie aktywności podczas zajęć (przygotowanie dokumentacji, prezentacje, itp.) |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2021-02-25 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR WYK
CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Aleksander Poreda | |
Prowadzący grup: | Dawid Siedlecki | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.