Praktyka (4 tygodnie)
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | T.6s.PRAK.SI.TTWTX.T | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Praktyka (4 tygodnie) | ||
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności | ||
Grupy: | |||
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
6.00
(w zależności od programu) ![]() ![]() |
||
Język prowadzenia: | polski | ||
Skrócony opis: |
Zdobycie wiedzy na temat funkcjonowania zakładów produkujących żywności/jednostek kontroli jakości żywności, a także nabycie umiejętności praktycznych w zakresie produkcji i oceny jakości surowców oraz wyrobów gotowych. W trakcie trwania praktyki student powinien poznać zawód oraz rozwinąć w sobie świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych. |
||
Pełny opis: |
Treść kształcenia Zgodnie z ramowym programem praktyk |
||
Literatura: |
brak |
||
Efekty uczenia się: |
Wiedza Zna zasady funkcjonowania, organizacji i zarządzania w zakładach przemysłu spożywczego/jednostkach kontroli jakości żywności Zna procesy technologiczne stosowane w produkcji żywności o raz metody oceny jakości żywności Umiejętności Dobiera i stosuje odpowiednia metodę analizy w celu rozwiania określonego problemu związanego z jakością i bezpieczeństwem żywności, przygotowuje sprawozdanie Wskazuje zasady BHP i dobrych praktyk w laboratorium/zakładzie Kompetencje społeczne Zna zawód oraz ma świadomość znaczenia zawodowej i etycznej odpowiedzialności za pracę własną i innych; potrafi przygotować odpowiednie dokumenty zwiane z odbyciem praktyki |
||
Metody i kryteria oceniania: |
Na ocenę 2 Student nie wypełnił dzienniczka praktyk, nie przygotował sprawozdania z opisem osiągniętych efektów kształcenia, nie potrafił udzielić odpowiedzi na zadane przez nauczyciela pytania dotyczące odbytej praktyki Na ocenę 3 Student wypełnił niestarannie dzienniczek praktyk, przygotował sprawozdanie z opisem osiągniętych efektów kształcenia, potrafił udzielić odpowiedzi na niektóre zadane przez nauczyciela pytania dotyczące odbytej praktyki Na ocenę 4 Student dobrze wypełnił dzienniczek praktyk i przygotował sprawozdanie z opisem osiągniętych efektów kształcenia, potrafił udzielić odpowiedzi na większość zadanych przez nauczyciela pytań dotyczących odbytej praktyki Na ocenę 5 Student bardzo starannie wypełnił dzienniczek praktyk i przygotował sprawozdanie z opisem osiągniętych efektów kształcenia, potrafił udzielić odpowiedzi na wszystkie zadane przez nauczyciela pytania dotyczących przebiegu praktyki |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/2018" (zakończony)
Okres: | 2018-02-26 - 2018-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Praktyka ![]() |
|
Koordynatorzy: | Adam Florkiewicz | |
Prowadzący grup: | Małgorzata Bączkowicz, Monika Cioch-Skoneczny, Marzena Zając, Rafał Ziobro | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Praktyka - Egzamin |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.