Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Business Ethics

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: R.2sa.BUE.SM.REKDD Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Business Ethics
Jednostka: Katedra Zarządzania i Ekonomii Przedsiębiorstw
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00
Język prowadzenia: (brak danych)
Skrócony opis:

Business Ethics will focus on an overview of basic ethics theory. The course will include the major ethics concepts thah are important in decision making process. The course demonstrates how the ethics theory can be applied in real life.

Pełny opis:

Ethics as a part of philosophy. Religious views of ethics in business. Functional business areas (finance, human resources management, sales and marketing, production, property, intellectual property). International issues of ethics in business. Ethical problems with economic systems.

Literatura:

• Weiss J. W. (2009) Business Ethics: A Stakeholder and Issues Management Approach With Cases (5 ed.), Mason OH South-Western Cengage Learning;

• Frederic R.E (2002) A Companion to Business Ethics, Massachusetts, Blackwell;

• Murphy P. E. (2002) Marketing Ethics at the Millenium: Review, Reflections and Recommendations. Blackwell Guide to Business Ethics, Oxford, Blackwell;

Efekty uczenia się:

16.1 Knowledge Students will acquire the categorical mechanism and understand the issues and relations ofbusiness ethics, can analyze the complicated relations in enterprises, and implement ethical rules in the business processes

16.2 Skills Students will be able to respond correctly to the development of macro-and microeconomic environment and understand ethical consequences of business activity and learn how to instruments of ethics in decision-making process.

16.3 Social competences The student is capable of communicating in public about ethical problems.

16.4 Transferable skills – not tied to just one subject Use of domestic and foreign literature and other information resources. Identifying the practical problems.

Metody i kryteria oceniania:

Students will be assessed by a scoring system. The maximum number of points you can get for subject is 100 points, the points are divided: maximum 40 points for graduation exercises and other maximum 60 points for the exam. Points during the semester (max. 40). The minimum number of points for the exercises for getting credit is 26 points (about 64 %). The minimum number of points for the exam (written form) is 38 points out of 60 (which is about 64 %). Points achieved from exercises and exam are counted and the final grade for the subject shall be determined in accordance with accepted grading scale (A: 93-100 points, B: 86-92 points, C: 79-85 points, D : 72-78 points, E : 64-71 points; FX : 63 or less).

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/2018" (zakończony)

Okres: 2018-02-26 - 2018-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia audytoryjne, 13 godzin, 30 miejsc więcej informacji
Wykład, 13 godzin, 30 miejsc więcej informacji
Koordynatorzy: Andrzej Krasnodębski, Małgorzata Pink
Prowadzący grup: Małgorzata Pink
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin
Ćwiczenia audytoryjne - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Egzamin

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/2019" (zakończony)

Okres: 2019-02-25 - 2019-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia audytoryjne, 13 godzin, 30 miejsc więcej informacji
Wykład, 13 godzin, 30 miejsc więcej informacji
Koordynatorzy: Andrzej Krasnodębski, Małgorzata Pink
Prowadzący grup: Małgorzata Pink
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin
Ćwiczenia audytoryjne - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Egzamin
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.