Seminarium
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | R.1s.SEM.NM.RROXY |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium |
Jednostka: | Wydział Rolniczo-Ekonomiczny |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
(brak)
|
Język prowadzenia: | (brak danych) |
Skrócony opis: |
KIERUNEK STUDÓW : ROLNICTWO / ECTS: 2 semestr: 1 Profil: ogólnoakademicki / Forma i poziom: SM status: kierunkowy/fakultatywny Wymagania wstępne: brak Seminarium jest formą zajęć przygotowująca do wystąień publicznych oraz prezentacji własnych opracowań, jak równiez opracowania zagadnień aktualnych dla rolnictwa i przygotowywanej pracy magisterskiej. |
Pełny opis: |
Seminarium: 1. Praca mgr, pracownia mgr, tematy zajęć, opracowanie danych pogodowych 2) Sporządzanie bilansu składnikow w gospodarstwie metodą "u bramy gospodarstwa" przychód (2) rozchód (2) formularz (2 3) Wymywanie azotu z pola (2) Formularz (1) 4) Emisja GHC z rolnictwa 5) Prezentacja warunków klimatycznych, grafika, metoda, opis (8 osób) 6) Prezentacja metodyki lub warunków badań (8 osób) 7) zaliczenie - podsumowanie Struktura aktywności studenta: zajęcia realizowane z bezpośrednim udziałem prowadzącego 20 godz. w tym: wykłady 0 godz. ćwiczenia i seminaria 15 godz. konsultacje 5 godz. udział w badaniach godz. obowiązkowe praktyki i staże 0 godz. udział w egzaminie i zaliczeniu 0 godz. e-learning 0 godz. Praca własna 30 godz. |
Literatura: |
Literatura naukowa aktualna do tematu |
Efekty uczenia się: |
Wiedza: - student zna zawansowane metody opracowania danych klimatycznych i ajtualnych zgaadnień zwiazanych z produkcją rośłinną Umiejetności: - potrafi samodzielnie lub w zespole opracować zagadnienie zwiażana z okreśłonym tematem - potrafi występować publicznie prezentując własne opracowania Kompetencje społeczne: - pracuje w zespole lub samodzielnie doskonaląc umiejętności w zakresie samokształcenia |
Metody i kryteria oceniania: |
Oceny za merytoryczne pzygotowanie meteriałow, sposób prezentacji i aktywność na zajęciach, Ocena końcowa jest średnią z ocen uzyskiwanych w trakcie zajęć. |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.