Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Carp culture

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: E.2.CACU.SC.ECTIE.H Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Carp culture
Jednostka: Katedra Ichtiobiologii i Rybactwa
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak)
zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Skrócony opis:

Brief description of the course

The main goal of the course is to acquaint the students with technology of carp production. As a food fish the carp is extremely important for the certain regions of the world (Far East, Eastern Europe, Central America). Also as the angler's main quarry (UK). That's why the principles of carp farming, the technology of seed production, fry rearing, the annual cycle of carp husbandry and the methods of propagation and rearing of pond fish species will be discussed.

Pełny opis:

1. Characteristic of carp farming (1 hr)

2. Characteristic of carp ponds (1 hr)

3. Methods of increasing of pond productivity (2 hrs)

4. Principles of carp farming (1 hr)

5. Planning of the pond stocking (1 hr)

6. Farming cycles (1 hr)

7. Methods of spawning induction (1 hr)

8. Control of the hatching process (1 hr)

9. Technology of fry rearing (1 hr)

10. Supplementary feeding of fish (1 hr)

11. Annual cycle of carp husbandry (2 hrs)

12. Carp wintering and health control (1 hr)

13. Semi-intensive management (polyculture) (1 hr)

1. Field training in Mydlniki fish farm (3 hrs)

2. Field training in Zator fish farm (4 hrs)

3. Field training in Golysz fish farm (8 hrs)

Literatura:

References

Opuszyński K. 1987. Fresh-water pond ecosytem managed under a moderate European climate. Managed Auqatic Ecosystems (ed. R.G. Michael), 63-91.

Jhingran V.G., Pullin R.S.V. 1988. A hatchery manual for the common, Chinese and Indian major carps. Asian development Bank, ICLARM, Manila, Philippines.

Billard R. 1999. Carp – Biology and culture. Springer, New York

Horvath L., Tamas G., Seagrave C. 2002. Carp and pond fish culture. Fishing New Books. Blackwell Science

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.