Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Sustainable horticulture systems

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: E.1z.SUS.SC.ECTIE.O Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Sustainable horticulture systems
Jednostka: Katedra Biologii Roślin i Biotechnologii
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 6.00 (zmienne w czasie)
zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: (brak danych)

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/2018" (zakończony)

Okres: 2017-10-01 - 2018-02-25
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia laboratoryjne, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 20 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Iwona Domagała-Świątkiewicz, Agnieszka Lis-Krzyścin
Prowadzący grup: Iwona Domagała-Świątkiewicz, Maria Halka, Agnieszka Lis-Krzyścin
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Egzamin
Wykład - Egzamin
Skrócony opis: (tylko po angielsku)

Principles, concepts and techniques of organic and sustainable production of crops. Biodynamic, organic and integrating farming systems. Soil and water management in sustainable horticulture systems. Agrotechnical methods and their importance in environmental protection. Use of fertilizers. Fertilization in the sustainable systems. Plant nutrient requirements. High quantity and quality of horticultural crop, reduce the agricultural harmful impact of environment. Decorative value of ornamental plants.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

Sustainable agriculture – concepts, principles, challenges. Farming systems: biodynamic, integrating and organic.

The environmental factors affecting horticulture plant crop.

Agrotechnical factors – tillage, crop rotation, irrigation.

Soil quality and fertility management. Plant nutrient requirements.

Inorganic and organic fertilizers and application strategies.

Food quality and safety (from field to table). Decorative value of ornamental plants.

Environmental sounds of agricultural practice.

Soil sampling. Methods of physical characteristic (texture, structure, water capacity, bulk density).

Soil chemical analysis (organic matter, macro- and microelements, pH, EC) .

Plant tissue testing (dry matter, macro- i microelements).

Interpretation the results of soil and plant analysis. Estimation of fertilizers doses.

Literatura: (tylko po angielsku)

1.Barker A.V., Pilbeam D.J. 2006. Handbook of Plant Nutrition. Francis and Taylor.

2. Brooks R.R. 1989. Plants that Hyperaccumulate Heavy Metals. CAB Int.

3. Krishna K.R. 2002. Soil Fertility and Crop Production. Science Publishers Inc.

4. Lægreid M., Bøckman O.C., Kaarstad O. 1999. Agriculture, Fertilizers and the Environment. CABI Publish.

5. Marshner H. 1995. Mineral Nutrition of Higher Plants. Academic Press Ltd.

6. Nielsen D.R., MacDonald J.G. 1978. Nitrogen in the Environment. Academic Press Ltd.

Uwagi: (tylko po angielsku)

Assessment method (choose):

1.Test

2. Report

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.