Nutrition and Health
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | E.1.NH.SC.ECTIE.T |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Nutrition and Health |
Jednostka: | Wydział Technologii Żywności |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
6.00
|
Język prowadzenia: | angielski |
Skrócony opis: |
Certain substances, known as nutrients are necessary for normal growth and maintenance of the animal and human life. Some nutrients cannot be either synthesized or synthesized adequately by the body. These nutrients, thus, must be obtained from the diet. The main objective of the course is understanding basic rules of human nutrition and health. |
Pełny opis: |
Lectures 1. Introduction. Dietary essential nutrients. Diet and diseases 2. Energy – producing nutrients, excessive intake and deficiency. 3. The regulatory nutrients, excessive intake and deficiency. 4. Homeostatic maintenance. 5. Nutrient requirements, dietary recommendations Lab practicals 1. Determining of energy balance (PPM and CPM). 2. Determining of acid-base balance. 3. Assessment of vitamin C and iodine in urine. 4. Determining the possible role of lipids in prevention of heart disease. 5. Measurements of body composition |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/2021" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-24 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Renata Kostogrys | |
Prowadzący grup: | Renata Kostogrys | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2021/2022" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-27 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Renata Kostogrys | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.