Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Metody badań eksperymentalnych 2 T.4s.MBEK.NM.TTDXZ.T
Ćwiczenia laboratoryjne (CWL) Semestr letni 2022/2023

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 30
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Efekty uczenia się:

WIEDZA - zna i rozumie:

MB2_W1 innowacje w kierunkach badań naukowych w zakresie żywienia człowieka i dietetyki (D2_W01 RT)

MB2_W2 podstawy i możliwości wykorzystania technik stosowanych w diagnostyce laboratoryjnej (D2_W01 RT)

UMIEJĘTNOŚCI - potrafi:

MB2_U1 poprawnie zaplanować i przeprowadzić eksperyment naukowy (D2_U05 RT)

MB2_U2 wyjaśnić wpływ sposobu żywienia na zdrowie człowieka. Wykazuje działania korygujące (D2_U07 RT)

MB2_U3 stosować podstawowe i zaawansowane metody statystyczne do interpretacji wyników (D2_U04 RT)

KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do:

MB2_K1 kreatywnie rozwiązywać problemy związane z prowadzonymi badaniami naukowymi (D2_K06 RT)

MB2_K2 ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego (D2_K04 RT)

Metody i kryteria oceniania:

Ocena wystawiona na podstawie zaprezentowanych promotorowi: sformułowanego celu pracy, planowanego spisu treści pracy, zebranej literatury dotyczącej tematu pracy oraz kalendarza badań. Ocena końcowa uwzględnia samodzielność studenta.

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 17:00 - 20:45, sala zdalne
jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 18:00 - 21:45, sala zdalne
wielokrotnie, niedziela (niestandardowa częstotliwość), 11:30 - 15:15, sala zdalne
jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 16:30 - 20:15, sala zdalne
Aneta Koronowicz, Katarzyna Drzewowska, Agnieszka Zawiślak, Magdalena Surma, Ewa Piątkowska, Marcin Łukasiewicz, Aneta Kopeć, Joanna Kapusta-Duch, Joanna Kruk, Kinga Dziadek, Jacek Rożnowski 15/ szczegóły
2 jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 16:30 - 20:15, sala zdalne
jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 17:00 - 20:45, sala zdalne
jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 18:00 - 21:45, sala zdalne
wielokrotnie, niedziela (niestandardowa częstotliwość), 11:30 - 15:15, sala zdalne
Adam Florkiewicz, Aneta Kopeć, Ewa Piątkowska, Jacek Rożnowski, Jacek Słupski, Joanna Kapusta-Duch, Aneta Koronowicz, Radosława Skoczeń-Słupska, Renata Kostogrys, Sławomir Pietrzyk, Joanna Sobolewska-Zielińska, Katarzyna Petka-Poniatowska, Kinga Dziadek 16/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Wydział Technologii Żywności
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)