Metody badań eksperymentalnych 2 T.4s.MBEK.NM.TTDXZ.T
Ćwiczenia laboratoryjne (CWL)
Semestr letni 2022/2023
Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)
Liczba godzin: | 30 | ||
Limit miejsc: | (brak limitu) | ||
Zaliczenie: | Zaliczenie na ocenę | ||
Efekty uczenia się: |
WIEDZA - zna i rozumie: MB2_W1 innowacje w kierunkach badań naukowych w zakresie żywienia człowieka i dietetyki (D2_W01 RT) MB2_W2 podstawy i możliwości wykorzystania technik stosowanych w diagnostyce laboratoryjnej (D2_W01 RT) UMIEJĘTNOŚCI - potrafi: MB2_U1 poprawnie zaplanować i przeprowadzić eksperyment naukowy (D2_U05 RT) MB2_U2 wyjaśnić wpływ sposobu żywienia na zdrowie człowieka. Wykazuje działania korygujące (D2_U07 RT) MB2_U3 stosować podstawowe i zaawansowane metody statystyczne do interpretacji wyników (D2_U04 RT) KOMPETENCJE SPOŁECZNE - jest gotów do: MB2_K1 kreatywnie rozwiązywać problemy związane z prowadzonymi badaniami naukowymi (D2_K06 RT) MB2_K2 ciągłego dokształcania się i podnoszenia kwalifikacji zawodowych oraz rozwoju osobistego (D2_K04 RT) |
||
Metody i kryteria oceniania: |
Ocena wystawiona na podstawie zaprezentowanych promotorowi: sformułowanego celu pracy, planowanego spisu treści pracy, zebranej literatury dotyczącej tematu pracy oraz kalendarza badań. Ocena końcowa uwzględnia samodzielność studenta. |
Grupy zajęciowe
Grupa | Termin(y) | Prowadzący |
Miejsca ![]() |
Akcje |
---|---|---|---|---|
1 |
jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 12:45 - 16:45,
sala zdalne jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 9:00 - 13:00, sala zdalne wielokrotnie, niedziela (niestandardowa częstotliwość), 17:00 - 21:00, sala zdalne |
Magdalena Franczyk-Żarów, Piotr Gębczyński, Anna Korus, Magdalena Mika, Jacek Rożnowski, Elżbieta Sikora, Gabriela Zięć, Aneta Koronowicz, Katarzyna Drzewowska | 0/ |
szczegóły![]() |
2 |
każda niedziela, 9:00 - 13:00,
sala zdalne jednokrotnie, niedziela (konkretny dzień, zobacz opis przedmiotu), 17:00 - 21:00, sala zdalne |
Agnieszka Filipiak-Florkiewicz, Adam Florkiewicz, Aneta Kopeć, Ewa Piątkowska, Jacek Rożnowski, Jacek Słupski, Kinga Topolska, Joanna Kapusta-Duch, Małgorzata Tabaszewska, Aneta Koronowicz, Radosława Skoczeń-Słupska, Katarzyna Drzewowska | 0/ |
szczegóły![]() |
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku: Wydział Technologii Żywności |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.