Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Seminarium specjalizacyjne 1 K T.1s.SSP1.SM.TTZKZ.T
Seminarium (SEM) Semestr letni 2020/2021

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 30
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Literatura:

Jak wyżej, w podstawowych informacjach o przedmiocie.

Efekty uczenia się:

Jak wyżej, w podstawowych informacjach o przedmiocie.

Metody i kryteria oceniania:

Jak wyżej, w podstawowych informacjach o przedmiocie.

Zakres tematów:

Omówienie struktury referatowego wystąpienia naukowego. Omówienie zasobów dostępnych w bibliotekach wyższych uczelni i innych na terenie Krakowa. Omówienie metod i technik przygotowania prac naukowych pisemnych i ustnych.

Zasady wykorzystania literatury dotyczącej przedmiotu opracowania z zachowaniem prawa własności intelektualnej autorów.

Przedstawienie wybranej działalności naukowej pracowników katedry, jako przykładu odpowiedniego planowania eksperymentu/badań, stawiania hipotez badawczych, właściwej prezentacji uzyskanych wyników i ich interpretacji, a także formułowania wniosków.

Prezentacje przygotowane i przedstawione przez studentów dotyczące zagadnień związanych z produkcją i wykorzystaniem żywności pochodzenia roślinnego (owoców, warzyw, grzybów), jej wpływu na organizm człowieka oraz trendów jej rozwoju.

Metody dydaktyczne:

Jak wyżej, w podstawowych informacjach o przedmiocie.

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 wielokrotnie, poniedziałek (niestandardowa częstotliwość), 10:30 - 12:45, sala zdalne
Anna Korus, Piotr Gębczyński 10/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Wydział Technologii Żywności
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)