Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Moduł kierunkowy 2: Praktyczne aspekty produkcji słodu T.F6.MK21.SI.TBSBY.T
Ćwiczenia laboratoryjne (CWL) Semestr letni 2020/2021

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 50
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie na ocenę
Literatura:

Technologia piwa i słodu, Wolfgang Kunze ,VLB Berlin , 2014

Malt : A Practical Guide from Field to Brewhouse. John Mallett

Manual of Good Practice Vol. 6

Zakres tematów:

Ćwiczenia

1. Przyjęcie słodu – dobór urządzeń wykorzystywane w słodowni oraz rynek słodu w Polsce i na świecie

2. Dobór i charakterystyka zamaczalników: cylindryczno-stożkowych, z płaskim dnem, ślimakowych

3. Dobór i charakterystyka systemów kiełkowania: skrzyniowych, wieżowych, bębnowych, klepiskowych

4. Dobór i charakterystyka systemów suszenia i usuwania kiełków: tradycyjnych, z pojedynczą siatką, z podwójną siatką

5. Dobór urządzeń i charakterystyka zachodzących procesów podczas słodowania ziarna owsa

6. Dobór urządzeń i charakterystyka zachodzących procesów podczas słodowania ziarna pszenicy

7. Dobór urządzeń i charakterystyka zachodzących procesów podczas słodowania ziarna gryki

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 wielokrotnie, wtorek (niestandardowa częstotliwość), 12:00 - 15:45, sala 1.137
wielokrotnie, wtorek (niestandardowa częstotliwość), 8:00 - 14:00, sala zdalne
Marek Zdaniewicz 7/ szczegóły
2 wielokrotnie, wtorek (niestandardowa częstotliwość), 8:00 - 14:00, sala zdalne
wielokrotnie, wtorek (niestandardowa częstotliwość), 8:00 - 11:45, sala 0.137
Marek Zdaniewicz 7/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Wydział Technologii Żywności
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)