Technologia żywności i żywienie człowieka, niestacjonarne, II stopnia
Informacje o programie studiów
Kod: | TTZXZ.NM.03 |
Nazwa: | Technologia żywności i żywienie człowieka, niestacjonarne, II stopnia |
Tryb studiów: | niestacjonarne |
Rodzaj studiów: | II stopnia |
Czas trwania: | 1,5 roku (3 semestry) |
|
technologia żywności i żywienie człowieka
technologia żywności technologia żywności i żywienie człowieka |
wyboru: |
(brak) |
|
Wydział Technologii Żywności (od 00/01)
[ inne programy w tej jednostce ]
|
Jeśli interesują Cię konkretne, indywidualne wymagania, jakie musisz spełnić na aktualnym etapie studiów, to zajrzyj do modułu zaliczeń etapów:
Główny tok nauczania
Pierwszy semestr, technologia żywności |
Drugi semestr, technologia żywności |
Trzeci semestr, technologia żywności Praca dypl. magisterska (mgr inż.) - Technologia Żywności - niestacjonarne |
Dodatkowe informacje
Warunki przyjęcia: |
dyplom z tytułem zawodowym inżyniera na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka lub z tytułem zawodowym inżyniera, magistra inżyniera na kierunkach pokrewnych oraz ocena uzyskana na dyplomie i średnia ocen ze studiów I stopnia |
Możliwe do uzyskania certyfikaty: |
|
Uprawnienia zawodowe: |
Absolwent ma pogłębioną wiedzę i umiejętności z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka. Jest specjalistą w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania oraz kontroli jakości żywności i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich i menedżerskich w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywieniem człowieka, a także w szkolnictwie zawodowym (po uzupełnieniu odpowiedniego wykształcenia pedagogicznego). Potrafi zorganizować produkcję włącznie z doborem maszyn i urządzeń. Zna zasady marketingu, prawa żywnościowego oraz prawidłowego żywienia człowieka. Potrafi posługiwać się technologią komputerową w zarządzaniu procesami technologicznymi. Absolwent ma wpojone nawyki ustawicznego kształcenia, zna język obcy oraz prawidłowo posługuje się językiem specjalistycznym z zakresu kierunku studiów. Jest przygotowany do prowadzenia badań naukowych oraz podjęcia studiów III stopnia. |
Dalsze studia: |
możliwość ubiegania się o przyjęcie do Szkoły Doktorskiej oraz na Studia Podyplomowe |