Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
programy studiów - pomoc

Technologia żywności i żywienie człowieka, niestacjonarne, II stopnia

Informacje o programie studiów

  Kod: TTZXY.NM.03
  Nazwa: Technologia żywności i żywienie człowieka, niestacjonarne, II stopnia
  Tryb studiów: niestacjonarne
  Rodzaj studiów: II stopnia
  Czas trwania: 1,5 roku (3 semestry)
Kierunki: technologia żywności i żywienie człowieka technologia żywności
technologia żywności i żywienie człowieka
Kierunki do
wyboru:
(brak)
Jednostki: Wydział Technologii Żywności (od 00/01) [ inne programy w tej jednostce ]
Jeśli interesują Cię konkretne, indywidualne wymagania, jakie musisz spełnić na aktualnym etapie studiów, to zajrzyj do modułu zaliczeń etapów:

Główny tok nauczania

Pierwszy semestr, technologia żywności
Drugi semestr, technologia żywności
Trzeci semestr, technologia żywności

Pozostałe toki nauczania

Pierwszy semestr, technologia żywności i żywienie człowieka
Drugi semestr, technologia żywności i żywienie człowieka
Trzeci semestr, technologia żywności i żywienie człowieka

Dodatkowe informacje

Warunki przyjęcia:
Semestr zimowy 2017/2018 - ...

dyplom z tytułem zawodowym inżyniera na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka lub z tytułem zawodowym inżyniera, magistra inżyniera na kierunkach pokrewnych oraz ocena uzyskana na dyplomie i średnia ocen ze studiów I stopnia

Warunki przyjęcia:
Rok akademicki 2009/2010 - Semestr letni 2016/2017

dyplom ukończenia studiów inżynierskich na kierunku technologia żywności i żywienie człowieka lub na kierunkach pokrewnych oraz ocena uzyskana na dyplomie i średnia ocen ze studiów

Możliwe do uzyskania certyfikaty: Praca dyplomowa magisterska (mgr inż.)
Praca dypl. magisterska (mgr inż.) - Technologia Żywności - niestacjonarne
Uprawnienia zawodowe:

Absolwent ma pogłębioną wiedzę i umiejętności z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka. Jest specjalistą w zakresie przetwarzania, utrwalania, przechowywania oraz kontroli jakości żywności i zapewnienia jej bezpieczeństwa. Jest przygotowany do pracy na stanowiskach inżynierskich i menedżerskich w przedsiębiorstwach przemysłu spożywczego, w zakładach zajmujących się pozyskiwaniem, przechowywaniem i dystrybucją żywności oraz żywieniem człowieka, a także w szkolnictwie zawodowym (po uzupełnieniu odpowiedniego wykształcenia pedagogicznego). Potrafi zorganizować produkcję włącznie z doborem maszyn i urządzeń. Zna zasady marketingu, prawa żywnościowego oraz prawidłowego żywienia człowieka. Potrafi posługiwać się technologią komputerową w zarządzaniu procesami technologicznymi. Absolwent ma wpojone nawyki ustawicznego kształcenia, zna język obcy oraz prawidłowo posługuje się językiem specjalistycznym z zakresu kierunku studiów. Jest przygotowany do prowadzenia badań naukowych oraz podjęcia studiów III stopnia.

Dalsze studia:

możliwość ubiegania się o przyjęcie na studia podyplomowe a także na studia doktoranckie.