Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
programy studiów - pomoc

Browarnictwo i Słodownictwo, stacjonarne, I stopnia
Pierwszy semestr, browarnictwo i słodownictwo

Informacje o etapie studiów

  Program studiów: Browarnictwo i Słodownictwo, stacjonarne, I stopnia (TBSXY.SI.07)
  Etap: Pierwszy semestr, browarnictwo i słodownictwo (TBSBY-1-SEM)
  Poprzednie etapy: (brak)
  Następne etapy: Drugi semestr, browarnictwo i słodownictwo
Kierunki: browarnictwo i słodownictwo
Certyfikaty: (brak danych)
Jeśli interesują Cię konkretne, indywidualne wymagania, jakie musisz spełnić na aktualnym etapie studiów, to zajrzyj do modułu zaliczeń etapów:

Przedmioty obowiązkowe

Przedmiot Okres 17/18Z 18/19Z 19/20Z 20/21Z Wymagany do warunku
Bezpieczeństwo i higiena pracy T.1s.BHP.SI.TXXXX.T 17/18Z - ... NIE
Chemia I T.1s.CHE1.SI.TBSBY.T 17/18Z - 18/19L TAK
Chemia ogólna i nieorganiczna T.1s.CHON.SI.TBSBZ.T 19/20Z - ... NIE
Ekologia i ochrona środowiska T.1s.EIOS.SI.TBSBY.T 17/18Z - 18/19L NIE
Elektyw 1: Browarnictwo domowe T.F1.1EL2.SI.TBSBY.T 17/18Z - ... NIE
Elektyw 1: Ogólna technologia piwa T.F1.1EL1.SI.TBSBZ.T 19/20Z - ... NIE
Elektyw 5: Innowacyjne surowce browarnicze T.F1.5EL2.SI.TBSBY.T 17/18Z - 18/19L NIE
Elektyw humanistyczny 1: Historia browarnictwa T.F1.HU11.SI.TBSBY.T 17/18Z - ... NIE
Ergonomia i bezpieczeństwo pracy T.1s.ERBP.SI.TBSBZ.A 19/20Z - ... NIE
Matematyka z elementami statystyki T.1s.MEST.SI.TBSBY.I 17/18Z - ... NIE
Moduł kierunkowy 1: Biologiczne podstawy produkcji surowców dla browarnictwa T.F1.MK11.SI.TBSBY.T 17/18Z - 18/19L NIE
Moduł kierunkowy 1: Chmiel i produkty chmielarskie T.F1.MK12.SI.TBSBY.T 17/18Z - 18/19L NIE
Obliczenia chemiczne T.1s.OBCH.SI.TBSBY.T 17/18Z - ... NIE
Przydatność technologiczna surowców roślinnych w browarnictwie T.1s.PTRB.SI.TBSBZ.T 19/20Z - ... NIE
Technologia informacyjna T.1s.TEIN.SI.TBSBY.T 17/18Z - ... NIE
Technologia słodu T.1s.TESL.SI.TBSBZ.T 19/20Z - ... NIE

Wymagania punktowe

Typ punktów Grupa przedmiotów Okres Liczba wymagana do
zaliczenia warunkowego
Liczba wymagana do
zaliczenia pełnego
ECTS - Punkty ECTS (Europen Credit Transfer System) 17/18Z - ... 16.00 30.00