Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
dr hab.

Ewelina Węsierska

Imiona
Ewelina Edyta
Nazwisko
Węsierska
Stopnie i tytuły
dr hab.
PBN ID
1540843
plan zajęć
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.

Podstawowe informacje o użytkowniku

adiunkt w jednostce Wydział Technologii Żywności

Terminy konsultacji dla studentów

Konsultacje po uprzednim umówieniu spotkania przez MS Teams wm.

Poniedziałek 12.30-14.30
Wtorek 11.00-13.00

Zainteresowania

Ocena właściwości denitryfikujących, aromatyzujących i zakwaszających bakterii kwasu mlekowego oraz ziarniaków izolowanych z tradycyjnych surowych wyrobów mięsnych fermentowanych. Określenie wpływu zmiennych warunków klimatycznych i czasowych na podstawowy skład chemiczny, stopień zaawansowania zmian biochemicznych i mikrobiologicznych oraz jakość sensoryczną wędlin fermentowanych. Produkcja i ocena jakości technologicznej, mikrobiologicznej i sensorycznej modelowych wędlin dojrzewających.

Koordynowane przedmioty

15/16Z - Seminarium T.PPZ.SMINZ.NI.TTZXX
15/16Z - Seminarium T.PPZ.SMINZ.SI.TTZXX

Prowadzone przedmioty