Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
prof. dr hab.

Aleksandra Duda-Chodak

Imiona
Aleksandra
Nazwisko
Duda-Chodak
Stopnie i tytuły
prof. dr hab.
PBN ID
1540782
012 662 47-92
012 662 47-51

plan zajęć
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.

Podstawowe informacje o użytkowniku

profesor w jednostce Wydział Technologii Żywności
Dziekan Wydziału Technologii Żywności w jednostce Wydział Technologii Żywności

Terminy konsultacji dla studentów

konsultacje online wtorki 10:30 -12:30 (kod do zespołu MS Teams: svnkqat)

Zainteresowania

1. szeroko rozumiana mikrobiologia żywności, a w szczególności drobnoustroje wykorzystywane do produkcji żywności, mikroorganizmy szkodliwe w żywności (powodujące psucie się) i patogeny, wpływ akrylamidu na drobnoustroje, probiotyki, bakterie fermentacji mlekowej
2. właściwości związków przeciwutleniających (interakcje z drobnoustrojami, w tym naturalną mikrobiotą jelitową, odzysk z surowców roślinnych, wzbogacanie żywności, symulacja in vitro trawienia), żywność funkcjonalna

Koordynowane przedmioty

10/11Z - Mikrobiologia T.KTF.MIKBT.SI.TTWTX
14/15Z - Genetyka ogólna T.KTF.GENOG.SI.TTZIX
15/16Z - Genetyka ogólna T.KTF.GENOG.SI.TTZIX
16/17Z - Genetyka ogólna T.KTF.GENOG.SI.TTZIX
17/18Z - Genetyka ogólna T.5s.GENO.SI.TTZIX.T
17/18Z - Mikrobiologia T.3s.MIKR.SI.TTDDX.T
18/19Z - Genetyka ogólna T.5s.GENO.SI.TTZIX.T
18/19Z - Mikrobiologia T.3s.MIKR.SI.TTDDX.T
18/19L - Seminarium B.1s.SEM.SM.BBTSX
19/20Z - Mikrobiologia T.3s.MIKR.SI.TTDDX.T
20/21Z - Genetyka ogólna T.5s.GENO.SI.TTZOX.T
20/21Z - Mikrobiologia T.3s.MIKR.SI.TTDDZ.T
21/22Z - Mikrobiologia T.3s.MIKR.SI.TTDDZ.T
22/23Z - Mikrobiologia T.3s.MIKR.SI.TTDDZ.T

Prowadzone przedmioty